20 Mayıs 2016 Cuma

Hakkında

Güzidenin Mutfağı, yapılan yemeklerin ortaya çıkacak sonuç konusunda en iyi fikir verecek şekilde fotoğraflanması ve herkesin kolayca anlayabileceği şekilde yazıya dökülmesi tutkusuyla her gün güncellenir.
Yaşam hızının artmasına bağlı olarak hazır gıda tüketiminin her geçen gün arttığı günümüzde insanlara çok fazla uğraşmadan da güzel ev yemekleri yapılabileceğini  göstermeyi amaçlar. Her hafta yayınlanan videolu tariflerle de bunu bire bir anlatma amacındadır. Mutfak yükünü biraz olsun hafifletebilmek adına bugün ne pişirsem kategorisi altında günlük menü tavsiyeleri paylaşır.
Güzidenin Mutfağının asıl amacı aynen uygulanacak yemek reçeteleri vermek değil yemek yapmayı öğretmektir. Mutfak akademisi kategorisi altında yemek yaparken hangi malzemeyi neden kullanıyoruz, bazılarını neden kullanmıyoruz, ne yaparsak fiyaskoyla sonuçlanır, ne yaparsak bizi başarıya götürür, hangi malzemeler bir araya gelince ne tür kimyasal tepkimeler ortaya çıkar gibi yemek yapmanın mantığını anlamayı sağlayacak ayrıntılı bilgilere yer verir.

1 yorum: