20 Mayıs 2016 Cuma

Badem Ezmesi

Badem Ezmesi


Badem Ezmesi Malzemeleri
500 gr. toz badem

Şerbeti için Malzemeler
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Üzeri için Malzemeler
100 gr. bitter çikolata
Su ve şekeri bir sos tenceresinde şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak ısıtın ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynayınca 2-3 damla limon suyu ilave edin ve soğumaya bırakın.

Toz bademi derin bir kaseye alın ve azar, azar şerbeti ekleyerek karıştırın. Karışım hamur kıvamına gelince streç filme sarın ve buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletin.

Badem şekeri soğuyup sertleştiğinde arzu ettiğiniz kalınlıkta dilimleyin ve benmari usulü erimiş çikolata ile kaplayarak yeniden buzdolabına alın ve çikolata sertleşince servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder